پنجشنبه , ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
18 شوال 1443
2022/5/19
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: درآمدزایی برای زندانیان و خانوادههای آنها، مهمترین دغدغه اداره کل زندان و انجمن حمایت از خانوادههای مددجویان است.
به گزارش خبرگزاری شرق 24 مجتبی محمدی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دغدغه اداره کل زندان های خراسان شمالی این است برای مددجویان محبوس در زندان و همچنین خانوادههای آنها در بیرون از زندان درآمدزایی کند تا مددجویان دغدغه تأمین مخارج خانواده خود و از طرفی خانواده زندانی دغدغه تأمین مخارج مددجو محبوس را نداشته باشند.
وی با بیان اینکه در بدو ورود زندانیان در زندان، مددجویان ازنظر بهداشت، اعتیاد و مهارت غربالگری میشوند، افزود: مددجویانی که دارای توانایی و مهارتی درآمدزا هستند در حوزه مهارت و تواناییهایشان در زندان به کار گرفته میشوند.
محمدی با بیان اینکه مددجویان که فاقد مهارت هستند نیز با شرکت در دورههای مهارتآموزی شرکت داده میشوند گفت: با همکاری سازمانهای فنی حرفهای، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دورههای حرفهآموزی متنوعی برای مددجویان برگزاری میشود و پس از فراگیری این دورهها، مدرک معتبر از سازمانهای متولی اعطا میشود و مددجویان در حوزه مهارت به دست آورده شده، به کار گرفته میشوند.
مدیرکل زندان های خراسان شمالی با بیان اینکه تمام درآمد حاصل از کارآفرینی مددجویان به خود مددجویان اعطا میشود، تصریح کرد: زندانیان خراسان شمالی دارای مهارتهای متنوعی ازجمله تولید قارچ گانودرما، محصولات چرمی و سفالی هستند و تولیدات ایشان علاوه بر فروش در بازار خراسان شمالی در بازار سایر استانهای کشور نیز عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه مددجویان محبوس در زندانهای استان خراسان شمالی میتوانند با حرفههای فراگرفته به درآمد قابلتوجهی دست یابند خاطرنشان کرد: زندانیانی که دارای مهارت هستند، میتوانند در زندان به درآمد پنج تا 20 میلیون ریال در ماه دست یابند.
محمدی با اشاره به اینکه در بهمنماه سال گذشته 18 نفر از مدیران عاملهای خصوصی و دولتی از محیط کاری زندانهای استان بازدید کردند و قراردادی برای تولید صنایعدستی نوشتند، بیان کرد: بیش از ۶۵ درصد از مددجویان در حوزه اشتغال و حرفهآموزی مشغول هستند و زندانیانی ک جرم سبک دارند و امکان معرفی به مراکز خارج از زندان را داشته باشند، به بخشها خصوصی و خدمات شهری ازجمله شهرداریها و همچنین به مراکز اشتغال آموزی در خارج از زندان معرفی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: پوشش بیمه و سایر تسهیلات به کارگیری مددجویان بر عهده اداره کل زندان است و این مساله، فرصت مناسبی برای کارفرمایان به وجود می آورد تا با هزینه کمتر نسبت به جذب نیروی انسانی عادی از نیروهای مددجو برای جذب نیروی کار استفاده کنند.
مدیرکل زندان های خراسان شمالی در خصوص حمایت و توجه به خانوادههای زندانیان اظهار کرد: با همکاری انجمن حمایت از خانوادههای زندانیان، کارگاههای تولیدی با ظرفیت حدود 180 نفر ایجاد شده است که فرزندان دختر و همسران زندانیان در این کارگاهها بهمنظور درآمدزایی، کاهش آسیبهای اجتماعی و پیامدهای منفی پس از حبس سرپرست خانوار، به کار گرفتهشدهاند.
وی کاهش جمعیت کیفری در زندانها، مجازات جایگزین و کاهش آسیبهای اجتماعی را اولویتهای نخست سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور بیان کرد و گفت: یکی از تمهیدات در حوزه اقدامات جایگزین حبس برای مددجویان استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان است که در حال حاضر 64 نفر در استان با استفاده از پابند الکترونیک دوران محکومیت خود را در بیرون از زندان سپری میکنند.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به طبقهبندی محکومین و جرمهای عمده در خراسان شمالی پرداخت و افزود: زندانیان خراسان شمالی را 988 درصد آقایان و 2 درصد را بانوان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه سرقت اموال، جرائم علیه اشخاص و جرائم مواد مخدر به ترتیب سه جرم عمده استان خراسان شمالی محسوب میشوند، تصریح کرد: ۱.۶۵ درصد جمعیت وردی به زندانهای خراسان شمالی را افراد زیر 18 سال، ۲۰ درصد ۱۸ تا ۲۵ سال و ۶۲ درصد را افراد ۲۶ تا ۴۵ سال تشکیل میدهند.
مدیرکل زندان های خراسان شمالی در پایان با اشاره به اینکه 60 درصد مددجویان خراسان شمالی دارای تحصیلات زیر دیپلم، ۱۶ درصد دیپلم و ۹ درصد دارای تحصیلات عالی هستند، افزود: حدود ۱۳ درصد زندانیان استان بیسواد هستند و با تلاش و تعامل اداره آموزشوپرورش برای بیسوادی و کمسوادی مددجویان برنامهریزیشده است.
انتهای پیام/آ